Zondag

11:30 Lezing 3: Over de muzikale begeleiding van film

Door: Silent Film Pianist en director van het NSFF: Daan van den Hurk

Filmpianist Daan van den Hurk vertelt over de geschiedenis en de kunst van de silentfilmbegeleiding en zal ook originele Mood Music ten gehore brengen. Daarnaast zijn er twee speciale gastmusici uitgenodigd om een masterclass filmbegeleiding te volgen. Pianist Ariadne Verstegen en cellist Maaike Peters zullen deze openbare les volgen. Zij zullen ook één van de Laurel en Hardy films begeleiden.

 

14:00 Programma 6: Laurel & Hardy

Laurel en Hardy (de dikke en de dunne) laten nog steeds de hele wereld lachen! Dit programma is het perfecte moment om ook de jonge generatie kennis te laten maken met misschien wel het meest succesvolle filmduo allertijden!

Dus breng het hele gezin mee en geniet van:

LIBERTY (USA 1929)

Leo McCarey 20′

Live muzikale begeleiding: Ariadne Verstegen (piano) en Maaike Peters (cello)

 

WRONG AGAIN (USA 1929)

Leo McCarey 20′

Live muzikale begeleiding: Daan van den Hurk (piano)

 

 

BIG BUSINESS (USA 1929)

James W. Horne, Leo McCarey 18′

Live muzikale begeleiding: Meg Morley

 

 

Een hilarisch programma voor de hele familie! En om het voor de jonge mensen onder ons nog leuker te maken, mag iedereen onder 18 jaar voor de halve prijs naar binnen!

 

Live muzikale begeleiding: Ariadne Verstegen (piano) en Maaike Peters (cello), Meg Morley en Daan van den Hurk

 

 

 

16:00 Programma 7: Zakdoeken Zondag

NACHTVLINDER (NL, 2018)

Animatie en muziek: Anne-Maartje Lemereis 2’10”

 

VISAGES D’ENFANTS (FR, 1925)

Jacques Feyder 117′

VISAGES D’ENFANTS is een psychologisch drama van Frans-Zwitserse productie en een van de mooiste voorbeelden van realisme in stomme film. Het verhaal speelt zich af tegen de prachtige Zwitserse landschappen waar de film grotendeels op locatie is opgenomen. Het verhaal vertelt over een jonge jongen wiens moeder overlijdt. Wanneer zijn vader hertrouwt en zijn nieuwe vrouw steeds meer de plaats van moeder wil innemen, groeit de weerstand van de jongen, totdat hij van huis wegloopt.

Live muzikale begeleiding: Maud Nelissen

 

 

18:00 Festival Diner

Reserveren kan via Pand P

 

 

20:00 Programma 8: Avonturen Avond

BLAUW (NL, 2018)

Animatie en muziek: Anne-Maartje Lemereis 4’38”

 

N.V. PHILIPS GLOEILAMPENFABRIEKEN (NL, 1919)

Otto van Neijenhoff, Willy Mullens 14’31”

 

 

 

 

DER HUND VON BASKERVILLE (DE 1929)
Richard Oswald 66′

“Der Hund von Baskerville”
D 1929
George Seroff, Carlyle Blackwell Sr. (v.l.n.r.)

‘The Hound of Baskerville’ is misschien wel het bekendste verhaal uit de Sherlock Holmes-reeks van Arthur Conan Doyle. Verschillende malen verfilmd (zowel met als zonder geluid) is dit een bijzondere versie van het klassieke verhaal, waarin Holmes het raadsel oplost van de mysterieuze ‘Hound’ die de familie Baskerville in een greep van angst houdt.

De film kwam echter ‘te laat’ om internationaal een succes te worden. In 1929 werden alle bioscopen in de Verenigde Staten massaal omgebouwd om geluidsfilms af te kunnen spelen. Een nieuwe verfilming van het verhaal als geluidsfilm, die overigens vrij middelmatig werd ontvangen, betekende het definitieve einde van ‘Der Hund’. Decennia lang is de film verloren gewaand, totdat deze in 2009 in Polen werd teruggevonden, bijna compleet werd teruggevonden. Nu eindelijk kan het de aandacht krijgen die het verdient!

Gefilmd op een enorme set (zie afbeelding), prachtig camerawerk, en slimme vondsten (niet alleen van Holmes, ook van de regisseur) maakt deze film meer dan Avonturen Avond waardig.

 

Bestel hier vast uw tickets!