Vrijdag

14:30: Programma 1 ‘Verliefde Vrijdag 1’

 

INTOLERANCE (USA, 1916)

D.W. Griffith 167′

D.W. Griffith, één van de grootste filmmakers uit het stille tijdperk, zijn iconische meesterwerk Intolerance komt naar het NSFF! Kosten noch moeite werden gespaard bij deze enorme productie die vier verschillende verhalen vertelt over intolerantie door de menselijke geschiedenis heen. De val van Babylon, de kruisiging van Christus, de Bartholomeusnacht tijdens de Franse renaissance en een hedendaags verhaal over onrecht worden verweven tot één indrukwekkend geheel, die langzaam tot een indrukwekkende climax samenkomen.

Een absolute mijlpaal in de gehele filmgeschiedenis die geen enkele filmliefhebber mag missen!

Bestel hier vast uw kaarten!

 

Live muzikale begeleiding van Daan van den Hurk (piano) en Frank van der Star (drums)

 

 

 

 

19:00 Lezing 1 

Door: David Robinson

David Robinson (1930), Britse filmhistoricus, biograaf van Charlie Chaplin en Buster Keaton en emeritus-directeur van het grootste silent film festival ter wereld, reist speciaal voor het NSFF naar Eindhoven. Hij zal vertellen over Keaton, maar ook andere films en bijzonderheden van het festival voorbij laten komen. Absoluut niet te missen voor elke bezoeker van het festival.

Vrij toegankelijk met elk toegangskaartje voor het festival. (Andere geïnteresseerden ook welkom, zolang er plaats is!)

 

20:00 Programma 2: Openingsavond ‘Verliefde Vrijdag 2’ 

BUSTER KEATON RARITIES

 

Tijdens de openingsavond en tevens het tweede deel van de Verliefde Vrijdag trakteren we u op twee zelden vertoonde parels van Buster Keaton. Het hoogtepunt van de avond is Keaton’s THREE AGES, een parodie op D.W. Grifftith’s meesterwerk INTOLERANCE, die deze middag wordt vertoond tijdens het eerste deel van de Verliefde Vrijdag. In drie parallelle verhalen, die zich elk in een andere tijdsperiode afspelen, strijdt Keaton dapper om zijn geliefde voor zich te winnen, al rijdend op dinosaurussen in de steentijd, tijdens het wagenrennen in de Romeinse tijd (waar één van de honden als een lekke band moet worden vervangen) en trachtend te voorkomen dat zijn geliefde in de moderne tijd met een crimineel trouwt.

Daarvóór nemen we een kijkje achter de schermen van een Vaudeville theater, waar Buster Keaton en Ruscoe ‘Fatty’ Arbuckle werken als toneelknecht, maar door een ‘ongelukje’ de hele theater show met zijn tweeën moeten spelen! Ook zien we een optocht van Eindhovense ondernemers uit 1920.

Het wordt een avond die u niet wilt missen, dus bestel hier vast uw kaarten!

 

CATHERINE (NL 2018)

Animatie en muziek: Anne-Maartje Lemereis 1’56”

 

EINDHOVEN OPTOCHT (NL 1920)

Regisseur onbekend 1’50”

Een optocht waarin Eindhovense ondernemers zichzelf presenteren

Live muzikale begeleiding van Daan van den Hurk (piano)

 

 

 

 

 

 

BACK STAGE (USA, 1919)

Ruscoe Arbuckle 19′

Live muzikale begeleiding van Meg Morley (piano)

 

 

THREE AGES (USA, 1923)

Buster Keaton, Edward F. Cline 64′

Met live begeleiding van het NSFF Trio bestaande uit Daan van den Hurk (piano), Bart Soeters (bas) en Frank van der Star (drums)