The Marriage Circle

NSFF 2021
10 januari 2021
20:30 uur
Taal: ENGELS

Alleen te zien via de livestream!

THE MARRIAGE CIRCLE
USA, 1924
84′
Regie: Ernst Lubitsch
Cast: Monte Blue, Adolphe Menjou, Marie Prevost, Florence Vidor

Het hoofdgerecht van de zondag van NSFF 2021 is de comedy THE MARRIAGE CIRCLE (1924) van Ernst Lubitsch, een van de meest invloedrijke regisseurs uit de silent film tijd. Geboren in Duitsland, waar hij meer dan veertig films maakte (met onder anderen Pola Negri en Emil Jannings), verruilde hij in 1923 – als eerste grote Duitse regisseur – Europa definitief voor Hollywood.

Eenmaal in Amerika regisseerde hij filmsterren als Mary Pickford, John Barrymore en opnieuw Pola Negri, die inmiddels was uitgegroeid tot flamboyante larger than life superster. In 1929 maakte hij de succesvolle overstap van silent naar geluidsfilm met de musical THE LOVE PARADE (1929). TROUBLE IN PARADISE (1932) behoort tot zijn grootste meesterwerken.

THE MARRIAGE CIRCLE (1924) is een comedy uit zijn begintijd in Hollywood. In de film volgen we Mizzi (Marie Prevost), een vrouw die het lonken niet kan laten. In een taxi ontmoet ze Dr. Franz Braun (Monte Blue), de man van haar vriendin Charlotte (Florence Vidor), maar dat weet Mizzi niet. Dit is het begin van een waterval aan hilarische misverstanden en talloze misleidingen, tegen de achtergrond van een burgerlijk drama te midden van de Weense aristocratie.

De film zal live muzikaal begeleid worden door Maud Nelissen (piano).

 

VLISSINGEN
NL, 1921
5′
Regie: Willy Mullens

SITTARD
NL, 1920
8′
Regie: Willy Mullens

Voorafgaand aan THE MARRIAGE CIRCLE worden twee stedenfilms van Willy Mullens vertoond: VLISSINGEN en SITTARD.