Slapstick Saturday

11 januari 2020
20:30 uur
Parktheater Eindhoven (Elzentlaan 50, 5615 CN Eindhoven)

Wegens de overweldigende belangstelling is het NSFF-onderdeel Slapstick Saturday uit zijn jasje gegroeid. Tijdens de vorige editie zat de zaal zó vol dat dit jaar is gekozen om het programma tijdens NSFF 2020 te verhuizen naar de Philipszaal van het Parktheater Eindhoven (Theaterpad 1).

De overige programma’s vinden zoals altijd plaats aan de Leenderweg in Pand P, dus let goed op!

Slapstick Saturday wordt live muzikaal begeleid door het NSFF Ensemble, o.l.v. Daan van den Hurk.

 

ANGORA LOVE
USA, 1929
22 minuten
Regie: Lewis R. Foster
Cast: Stan Laurel, Oliver Hardy, Harry Bernard, Charlie Hall, Edgar Kennedy

Laurel en Hardy maken hun debuut op Slapstick Saturday! In ANGORA LOVE krijgt het silent film duo te maken met een geit die hen overal achtervolgt, tot aan hun slaapkamer aan toe. Het dier eet alles op wat het tegenkomt en zelfs Hardy’s broek moet eraan geloven. Ze proberen de geit te verstoppen voor de huisbaas, die ‘de geit krijgt’ (get the goat, oftewel: geïrriteerd raakt) door de herrie en de stank. De plot van ANGORA LOVE werd een jaar later nog eens dik-en-dunnetjes overgedaan in LAUGHING GRAVY (1930), dit keer met een puppy in plaats van een geit.

 

WHAT PRICE GOOFY?
USA, 1925
25 minuten
Regie: Leo McCarey
Cast: Charley Chase, Katherine Grant, Lucien Littlefield, Jane Sherman, Noah Young

Charley Chase is na DOG SHY – die vorig jaar op het festival werd vertoond – terug op Slapstick Saturday. In WHAT PRICE GOOFY? is Charley getrouwd met een vrouw die haar jaloezie moeilijk in toom kan houden. Daarbij heeft ze ook nog eens vriendinnen die Charley overal in de gaten houden. Als hij bezoek krijgt van een professor van Harvard – ook een vrouw! – en zij haar nachtjapon laat slingeren, moet hij alles op alles zetten om dit voor zijn vrouw te verbergen.

 

SAFETY LAST!
USA, 1923
74 minuten
Regie: Sam Taylor, Fred Neymeyer
Cast: Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother, Westcott Clarke, Noah Young

De hoofdfilm van de avond is SAFETY LAST van Harold Lloyd. Lloyd was naast Chaplin, Keaton en Laurel & Hardy een van de grootste silentfilmmakers van zijn tijd, en de scène waarin hij tegen een gebouw oploopt en aan de wijzerplaat van de klok blijft hangen, is een van de beroemdste beelden uit de filmgeschiedenis.

In de film werkt Lloyd in een warenhuis, wanneer zijn baas een beloning uitlooft voor degene die een goede publiciteitsstunt kan verzinnen. Lloyd schuift zijn beste vriend naar voren, die als bijnaam ‘human fly’ heeft. Dat is niet voor niets: hij kan moeiteloos tegen gebouwen oplopen.

De human fly heeft echter buiten de politie gerekend, die nog een appeltje met hem te schillen heeft. Lloyd wordt min of meer gedwongen om alvast te beginnen en naar de eerste verdieping te klimmen. De bedoeling is dat de human fly hem daarna aflost, maar helaas kan deze de politie niet van zich afschudden. De aflossing komt maar niet, waardoor Lloyd hoger en hoger klimt…

 

Bestel je tickets voor de Slapstick Saturday via de kaartverkoop van het Parktheater.