Musici

Daan van den Hurk – Festivaldirecteur, filmpianist

Filmpianist Daan van den Hurk (1987) speelt al jaren op verschillende filmfestivals en -evenementen door heel Europa, waaronder Le Giornate del Ciname Muto (Italië), Bristol Slapstick (Engeland), Loud Silents (Finland), Il Cinema Ritrovato di Bologna (Italië) en het EYE Filmmuseum (Amsterdam).

Reizend langs al deze festivals realiseerde hij zich dat een dergelijk festival in Nederland niet bestaat en besloot het initiatief daartoe te nemen. Als directeur van het Nederlands Silent Film Festival presenteert hij vol trots de volgende musici die hem zullen bijstaan:

 

Anne-Maartje Lemereis – Pianist/componist/animator

Anne-Maartje Lemereis begon op 6-jarige leeftijd met pianolessen bij Maud Nelissen. Het was dan ook dankzij Maud dat ze in aanraking kwam met het fenomeen Silent Film muziek. In 2013 nam ze deel aan de Masterclass van Le Giornate del Cinema Muto in Pordenone.  Geïnspireerd door het live begeleiden van beeld begon ze in datzelfde jaar met het maken van haar eigen stop-motion filmpjes waarmee ze onder de naam ‘Paranora Productions’ in beeld en geluid een eigen, kleine wereld creeërt.

 

Maud Nelissen – Filmpianist, -componist

Maud Nelissen is een Nederlandse pianiste en componiste. Haar specialiteit en grote passie is het begeleiden van zwijgende films, waarmee zij inmiddels een internationale reputatie heeft verworven. Naast dat Maud bij zwijgende films solo speelt, componeert én arrangeert zij ook voor diverse bezettingen ( zowel kamermuziekbezetting als orkest) en heeft zij haar eigen film ensemble The Sprockets opgericht.Maud heeft ook samengewerkt met Charlie Chaplin’s laatste muziek arrangeur; Eric James.

 

 

 

Frank van der Star – Drummer

Drummer Frank van der Star gaat geen uitdaging uit de weg. Vanuit de pop- scene naar de jazzopleiding, om vervolgens in zowel binnen- als buitenland de podia onveilig te maken in de Rock en zelfs Dance- scene. Gewend om vrij te improviseren en na jaren van samenspel en vriendschap met Daan van den Hurk, bood Daan Frank de uitdaging in het NSFF trio plaats te nemen. Een uitdaging die hij graag aangaat.

 

 

 

Bart Soeters – Bassist

Bart Soeters voltooide zijn Masterstudies basgitaar en compositie aan de HKU in 2006 en ontving tijdens zijn studie meerdere onderscheidingen, waaronder de Pim Jacobs Muziekprijs. Hij begeeft zich geregeld op het grensvlak van geïmproviseerde muziek, jazz en gecomponeerde muziek. Zo werkt hij samen met Daan van den Hurk, Lev Markiz, Orgelpark Amsterdam, Izaline Calister & Cello Octet Amsterdam, Floris Verbeij, Souldada, Fay Lovsky, Festival Achter de Linie, Izak Boom en Kaz Lux. Bart is daarnaast als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium.