24 maart 2019: SEVEN YEARS BAD LUCK

Special event:

Max Linder in:

SEVEN YEARS BAD LUCK (1921)

Zondag 24 maart 19:30 Pand P Eindhoven

24 maart presenteert het NSFF een Slapstick Saturday waardige comedy avond met 2 prachtige en hilairsche films van de Franse komiek Max Linder en de alombekende Buster Keaton. Met live muzikale begeleiding van het NSFF Trio bestaande uit Daan van den Hurk (piano) Bart Soeters (bas) en Frank van der Star (drums). Een absolute must voor iedereen die dit jaar van het NSFF heeft genoten!

SEVEN YEARS BAD LUCK:

Als Max (Max Linder) ’s ochtends, zijn roes ligt uit te slapen na zijn vrijgezellenfeest, schrikt hij wakker van een hard geluid. Zijn bediende John probeert hem er nog van te overtuigen dat de dienstmeid Mary slechts een zakdoekje heeft laten vallen. Het blijkt echter de spiegel te zijn die is gebroken. Zodra Max, nog halfdronken, zijn bed uit is gekomen, heeft Mary de scherven al opgeruimd en staat de kok klaar om Max zijn spiegelbeeld te spelen, totdat de nieuwe spiegel is gearriveerd. Na een prachtige balletachtige scène in de ‘spiegel’ breekt ook de nieuwe spiegel in stukken en is Max gedoemd tot zeven jaar ongeluk. Zijn verloofde verbreekt de relatie, nadat Max het huis op zijn kop heeft gezet, al meeswingend met een Hawaïaans liefdeslied, hij verlaat de stad, wordt beroofd, gezocht door de politie en nog veel meel ellende. Zal zijn geluk nog wederkeren?

Deze hilarische en tedere komedie wordt voorafgegaan door Buster Keaton’s korte meesterwerk THE HIGH SIGN, die tot één van de meest grappige en spectaculaire van zijn oeuvre behoort.

Dit concert wordt georganiseerd door het Nederlands Silent Film Festival in samenwerking met Zolderkamertjesklassiek.

Lees hier een mooie recensie van de film na de vertoning tijdens het Bristol Slapstick Festival in 2015.

Bestel hier vast uw tickets

Dit concert is gratis toegankelijk voor iedereen met een sponsorticket voor het NSFF!