Wat betekent de lockdown voor het Nederlands Silent Film Festival 2021?

Zoals iedereen wel heeft meegekregen, zit Nederland van 15 december 2020 t/m 19 januari 2021 in een lockdown. Het sluiten van de theaters, in het bijzonder Pand P en Parktheater Eindhoven, heeft een directe invloed op het Nederlands Silent Film Festival 2021.

We zijn heel blij dat we onze voorstellingen tóch vanuit Pand P kunnen blijven streamen, weliswaar zonder publiek in de zaal (maar des te meer achter de televisie of computer thuis!). Iedereen die reeds een ticket voor Slapstick Saturday heeft besteld, krijgt bericht van het Parktheater en restitutie.

Zoals we eerder meldden, gaat NSFF 2021 hoe dan ook door. Onze bedoeling was al om het festival grotendeels digitaal te verzorgen, maar nu zijn we definitief volledig online te volgen! En dit geldt ook voor beide Slapstick Saturday voorstellingen op 9 januari. De middagvoorstelling was alleen in het theater te zien, maar deze wordt nu ook over de hele wereld live gestreamd!

De aanvangstijd is wel veranderd: Slapstick Saturday op de middag verhuist van 15:00 naar 16:00 uur. De avondvoorstelling begint gewoon om 20:30 uur.

Dit betekent dat iedereen iets unieks te zien krijgt, namelijk: twee keer dezelfde films, begeleid door dezelfde improviserende musici, maar beide keren met een compleet andere soundtrack!