Openingsavond NSFF 2021: comedy op z’n Italiaans!

In samenwerking met Bristol Slapstick Festival en Eye Filmmuseum, presenteert het Nederlands Silent Film Festival ITALIAANSE COMEDY 101. Op donderdag 7 januari 2021 is dit het spectaculaire openingsprogramma van NSFF 2021. Samengesteld door filmhistoricus David Robinson, die hiervoor meer dan honderd silent comedies van Italiaanse makelij bekeek en beoordeelde, is dit een avond waar je bij wil zijn (via onze livestream).

De Italiaanse filmindustrie zag aan het begin van de twintigste eeuw grote kansen voor comedy. Komieken werden overal en nergens vandaan geplukt, uit onder andere circussen en van de straat, om in silent comedies hun opwachting te maken.

We zien een selectie films van vóor de Eerste Wereldoorlog met hoofdrollen voor onder anderen Cretinetti, Polidor en Kri Kri. Ze worden geïntroduceerd door David Robinson en live muzikaal begeleid door Daan van den Hurk (piano).