THE LOST WORLD headliner op de vrijdag van NSFF 2021!

Het Nederlands Silent Film Festival laat op vrijdagavond 8 januari 2021 de dinosauriërs los. In THE LOST WORLD (1925), een vrije vertaling van het boek van Arthur Conan Doyle, reist Professor Challenger (Wallace Beery) met een aantal anderen af naar Zuid-Amerika. Daar aangekomen komen ze in contact met een vergeten wereld.

Lang voor JURASSIC PARK (1993) liepen er al levensechte dinosauriërs over het witte doek, tot leven gebracht door special effects wizard Willis H. O’Brien. De film verscheen vlak voor de aankondiging van de geluidsfilm en in 1929 werd door de producer in al zijn wijsheid besloten om alle kopieën van THE LOST WORLD te vernietigen – met het oog op een remake met geluid, genaamd KING KONG (1933). Dat is gelukkig niet in alle gevallen gelukt.

De kopie die tijdens NSFF 2021 wordt vertoond is de nagenoeg complete, geheel gerestaureerde versie, en wordt geïntroduceerd door Serge Bromberg, filmrestaurateur en directeur van Lobster Films.

De muzikale begeleiding is in handen van Daan van den Hurk (piano) en Frank van der Star (drums).