Slapstick Saturday op NSFF 2021: Dit zijn de films!

Er zijn dit jaar niet één maar twee Slapstick Saturdays. Eentje ‘s middags (15:00 uur) en eentje ‘s avonds (20:30 uur). We vertonen op beide momenten dezelfde films, maar gezien alle beperkende maatregelen – met waarschijnlijk maximaal dertig bezoekers in de zaal – hebben we op zaterdag 9 januari 2021 twee voorstellingen gepland.

Slapstick Saturday is te volgen via de livestream (echter alléén de avondvoorstelling!) en valt binnen onze passe partout. Maar wil je de magie live meemaken, dan kun je vanaf nu kaartjes bestellen bij Parktheater Eindhoven. Op de site van het theater staan ook alle veiligheidsmaatregelen vermeld m.b.t. mondkapjes en annuleringen.

Slapstick Saturday heeft als ondertitel ‘Laurel and/or Hardy’. Dat is niet voor niets. Want naast de allereerste film van Laurel & Hardy (THE LUCKY DOG, 1921), worden ook DUCK SOUP (1927), THE FINISHING TOUCH (1928) en BATTLE OF THE CENTURY (1927) vertoond. Daarnaast zien we Stan Laurel, in zijn eentje, in DETAINED (1924). De scène waarin de nek van Laurel tot onwerkelijke proporties wordt uitgerekt, werd lange tijd als verloren beschouwd. Tot de scène in 2017 werd teruggevonden in het Fries Film Archief!

Beide Slapstick Saturdays worden gepresenteerd door festival director Daan van den Hurk. De films worden live muzikaal begeleid door het NSFF Trio (Van den Hurk, Soeters, Van der Star).